2 ½ dl melk
2 ts bakepulver
1 ts sukker
1/2 ts salt
6 dl hvetemel
Rør inn bakepulver, sukker og salt. Tilsett melet og arbeid deigen til den blir smidig.
Ha deigen på melet bord og del den i to kjevle hver del til en rund kake, ca. 15 cm i diameter.
Legg begge kakene på en plate dekket med bakepapir, og del hver kake i fire med en kniv.
Prikk dem med en gaffel, og stek kakene på rille nr. 2 i 10-15 minutter.
Bryt sconesene fra hverandre ved servering. Scones smaker best når de er nystekte og varme.
Jeg følte meg litt som "Supermom" der jeg heiv meg rundt og bakte scones i kveld, etter ønske fra ungene før sengetid. Gode ble de også, og mye mer vellykkede enn de jeg prøvde meg på på mandag! Luftige og fine!
Hei Nina Kristin, så morsomt du stakk innom og likte gård og blogg, tusen takk! Jege r opprinnelig fra Rød i Nesset kommune, så romsdaling jeg også,-gøy! Mannen min er odelsgutt og vi hoppet i det og tok over for 2-3 år siden, ikke angret en dag! Veldig mye å kunne male og ordne her, men vi driver ikke gården, bor bare på den mens jord og fra nyttår også hønsefjør forpaktes bort. Takk for gode oppskrifter, ungene har Pølsegrateng som favoritt, jeg har ikke vært supermom, så det har vært pølsebiter sammen med Toro tomatsaus og pastasløyfer oppi en ildfastform, toppet med gulost;-) Skal prøve din, fri for e-stoff;-)
SvarSlettKlem, Marianne
Så artig at du også er Romsdaling da, og farmora mi kom fra Rød, men flytta derfra som ung og giftet seg med min farfar og bosatte seg på Holmemstranda. Så du har nok kjørt forbi der jeg er vokst opp mange ganger. (Farmor hette forresten Kvernberg som pikenavn.)
SvarSlettPølse- og makaronigratengen anbefales virkelig, den blir skikkelig god og "fluffy", hemmeligheten er selvfølgelig de stivpiskede eggehvitene ;)
Gleder meg til å bli bedre kjent med bloggen din, har ikke tid til å lese alt nå (sitter på jobb og sniker meg til litt blogglesing innimellom ;o)
Klem, Nina Kristin
Oi, dette så godt ut! Tror jeg må prøve meg på den oppskriften og bli litt supermom jeg også! :D
SvarSlett